ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Ναυτικό βλήμα εξουδετερώθηκε στη Μούντα Κεφαλλονιάς με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΛΕΙΟΥ          ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ

 

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ναυτικό βλήμα εξουδετερώθηκε στη Μούντα Κεφαλλονιάς με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον

 

Την 7η Αυγούστου 2018 οργανώθηκε με επιτυχία στην Κεφαλλονιά η επιχείρηση εξουδετέρωσης ναυτικού βλήματος από το Πολεμικό Ναυτικό σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Σύλλογος Κατελειού» και ΑΡΧΕΛΩΝ καθώς και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Το ναυτικό βλήμα, που μάλλον χρονολογείται από την εποχή του Β παγκοσμίου πολέμου, εντοπίστηκε στα όρια των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 GR 2220004 (ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΝΗ ΑΠΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΕΩΣ ΒΛΑΧΑΤΑ (ΚΕΦΑΛΗΝΙΑ) ΚΑΙ ΟΡΜΟΣ ΜΟΥΝΤΑ) και GR 2220007 (ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΝΗ ΑΠΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΕΩΣ ΟΡΜΟ ΜΟΥΝΤΑ).

Η επιχείρηση εξουδετέρωσηςπεριλάμβανε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, ενώ από το Αρχηγείο Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού ζητήθηκε η συνδρομή των περιβαλλοντικών οργανώσεων  με στόχο την πρόληψη των πιθανών επιπτώσεων στους αμμόλοφους και στο βιότοπο αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα.

Στην επιχείρηση εξουδετέρωση ήταν παρόντες εκπρόσωποι τόσο του Φορέα Διαχείρισης και του «Συλλόγου Κατελειού» όσο και του Λιμεναρχείου Πόρου Κεφαλονιάς. Πριν την επιχείρηση, τα μέλη του Συλλόγου Κατελειού ενημέρωσαν όλους τους συμμετέχοντες για τα φυσικά χαρακτηριστικά και τη οικολογική αξία της παράκτιας περιοχής. Επίσης έγινε προληπτική μεταφορά φωλιάς θαλάσσιας χελώνας που είχε δημιουργηθεί λίγες ώρες πριν σε ασφαλέστερο σημείο, καθώς βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη των 200μ από το σημείο εξουδετέρωσης

Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων η προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας είναι εφικτή!

 

 

 

 

 

ο

No Comments

Post A Comment